Ciorbă de burtă de miel

Printeaza

Ciorbă de burtă de miel din: burta si intestine de miel, picioare de miel, carne de miel, pastarnac, patrunjel, telina, morcov, ceapa, galbenusuri, smantana, sare, otet si mujdei de usturoi.

 

Ingrediente:

  • burta şi intestinele de la miel (bine spălate)
  • picioarele mielului până la genunchi (care rămân de la cele 4 pulpe)
  • 1 bucăţică (1/2 kg) de carne de miel
  • 1 păstârnac
  • 1 pătrunjel
  • 1 ţelină (mică)
  • 1 morcov
  • 1 ceapă
  • 2-3 gălbenuşuri
  • 100 g smântână
  • sare şi piper după gust
  • puţin oţet
  • mujdei de usturoi (din 5-6 căţei de usturoi)

 

 

Mod de preparare:

Cu o zi înainte să pregăteşti ciorba, cureţi bine burta şi intestinele de miel şi le speli în multe ape calde.

Pentru a le spăla bine, spinteci intestinele cu ajutorului unui cuţit. în ultima apă adaugi puţin oţet şi laşi în acea apă burta şi intestinele pentru 3-4 ore.

Apoi limpezeşti bine. în oală pui: burta, intestinele, carnea şi picioarele bine curăţate şi spălate şi acoperi cu apă clocotită.

Le fierbi 15-20 de minute, la foc potri­vit, după care arunci apa. Speli din nou totul (inclusiv oala), o umpli iar cu apă clocotită şi o pui din nou la fiert.

Adaugi sare după gust. La jumătatea timpului de fierbere, pui zarzavatul întreg (curăţat şi spălat bine) pe care îl scoţi din ciorbă după 20 de minute.

Când totul este fiert, strecori zeama, burta şi intestinele şi le tai fâşii potrivite.

Cureţi carnea de pe oase, o tai bucăţele, le pui toate în oala cu zeamă şi le mai fierbi 2-3 minute, după care o dai la o parte şi o laşi să se liniştească 20 de minute.

Pentru dres, baţi bine gălbenuşurile cu smântână peste care adaugi puţin câte puţin zeama din oală, după care o tomi în ciorbă. După gust adaugi oţet, piper măcinat şi sare dacă mai este nevoie.

Ciorba este bună caldă, cu mujdei de usturoi, hrean ras cu oţet sau, cine preferă, verdeaţă proaspătă.

 

Poftă bună!

 

 

Ciorbă de Miel Tradițională – Rețeta Autentică

Ciorbă de Miel Tradițională – Rețeta Autentică din: carne de miel, morcovi, patrunjel, telina, ceapa, rosii, leustean, patrunjel, apa, suc de lamaie, piper, ulei, bors. Când vine vorba de sărbători, ciorba de miel este un fel de mâncare tradițional care nu lipsește din meniul românilor. Acest preparat aromat și sățios este perfect pentru a celebra […]

 

Cum să Prepari Ciorbă de Miel cu Borș și Legume – Rețetă Tradițională Românească

Cum să Prepari Ciorbă de Miel cu Borș și Legume – Rețetă Tradițională Românească din: carne de miel, apa, bors, patrunjel, pastarnac, ceapa, ardei, rosii, leustean, sare, piper, boia, dafin, ulei. Combinația de miel, legume proaspete și borș acru creează un echilibru de gusturi ce aduce aminte de autenticitatea bucătăriei românești tradiționale. Această rețetă îți […]

 

 

 

 

Incoming search terms:

  • ciorba de burta de miel
  • https://www restaurantedelux ro/ciorba-burta-miel html
  • burta de miel
  • reteta ciorba de burta de miel

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.