Sufleu de mere

Printeaza

Sufleu de mere

Ingrediente:Sufleu de mere

  • 1,250 kg mere
  • 40 g unt
  • 220 g zahăr
  • 6 albuşuri

 

Mod de preparare:

Merele se curăţă de coajă, se taie în patru, se scoate miezul cu semin­ţele, apoi se taie felii. Se pun la foc cu zahărul şi vanilia şi se amestecă pînă ce au scăzut, apoi se dau prin sită şi se ţin la cald.

Albuşurile se bat spumă tare şi se amestecă treptat cu merele. Se unge cu unt un vas dc sufleu, se pune compoziţia de mere în el şi se dă la cuptor moderat cu 15 minute înainte de a fi servit.

Separat se serveşte frişcă bătută spumă.

 

Pofta buna!

1 comentariu

  1. Nu prea ma tenta sa fac un desert cu mere, da fie acum… :)))

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.