Bors de ied cu legume din: carne de ied, morcovi, patrunjel, pastarnac, varza, bulion, ceapa, telina, cartofi, ardei, bors, sare. Ingrediente: 1 kg carne de ied cu os (gât, coaste) 4 morcovi noi măricei 1 rădăcină de pătrunjel rădăcină medie de păstârnac 1/3 varză nouă 1 linguri bulion 1 ceapă mică 6 fire ceapă verde […]
Ciorba de ied
PrinteazaO reteta de ciorba de ied din: carne de ied, morcovi, albitura, telina, ceapa, orez, smantana, oua, faina, sare de lamaie, verdeata, ulei si sare.
Poate te intereseaza si:
- Friptura de ied marianta cu iaurt si menta
- Carne de ied la cuptor
- Cum se marineaza carnea de miel/ied cu vin si mirodenii (VIDEO)
- 800 g carne de ied
- 2,5 l apă
- 200 g morcovi
- 200 g albitură
- 100 g ţelină
- ceapă
- 100 g orez
- 250 g smântână
- 30 g făină
- 3 ouă
- un vârf de cuţit de sare de lămâie
- 1 legătură verdeaţă
- 100 ml ulei
- sare
Mod de preparare:
Porţionezi carnea, o speli, o opăreşti cu apă clocotită, apoi o speli în câteva ape reci.
Cureţi zarzavatul (morcovii, albitura, ţelina), îl speli şi îl tai cubuleţe, apoi îl înăbuşi în ulei cu adaos de apă.
Ceapa curăţată, spălată şi tocată mărunt o pui la fiert într-un vas cu apă şi sare, apoi adaugi şi zarzavatul.
Când zarzavatul este pe jumătate fiert, adaugi carnea, spumezi şi pui orezul (ales şi spălat).
Din ouăle bătute şi smântână frecată cu făina prepari un sos pe care îl diluezi cu zeamă fierbinte (din ciorbă) şi îl adaugi în oală, amestecând bine.
Mai fierbi ciorba încă 5 minute, o potriveşti de sare, adaugi şi sarea de lămâie dizolvată sau oţet după gust.
La sfârşit, când ai luat-o de pe foc, presari verdeaţa tocată mărunt. Este foarte bună!
Ciorbă de ied
Poftă bună!
Incoming search terms:
- ciorba de ied
- ciorba de ied cu smantana
- bors de ied
- ciorba de iedut
- reteta ciorba de ied
- ciorba ied
Este aparte. Merita incercata