Salata cu sfecla, cartofi si morcovi

Printeaza

Salata cu sfecla, cartofi si morcovi din: sfecla, cartofi, morcovi, mazare, ceapa verde, suc de lamaie, ulei de masline, sare.

Ingrediente:Salata_cu_sfecla_cartofi_si_morcovi

  • 2 sfecle gata fierte
  • 5 cartofi
  • 2 morcovi
  • 300 g mazare
  • cateva fire ceapa verde

pentru sos:

  • sucul unei lamai
  • 3-4 linguri ulei de masline
  • sare

 

Mod de preparare:

Cartofii, morcovii si mazărea se pun la fiert şi apoi se lasă să se răcească în totalitate. Se taie cuburi mici legumele fierte, iar sfecla se taie şi ea la fel.

Se pun toate într-un castron şi se adaugă ceapa verde splălată şi curăţată.

Ingredientele pentru sos se pun toate într-un borcan sau în alt recipient închis ermetic, care se agită bine pentru a obţine un sos emulsionat.

Se toarnă sosul peste legume, se presară sare şi se amestecă.

Salata cu sfecla, cartofi si morcovi

Salata_cu_sfecla_cartofi_si_morcovi

Pofta buna!

 

1 comentariu

  1. O sa incerc combinatia asta in salata

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.