Salata cu sfecla, cartofi si morcovi
PrinteazaSalata cu sfecla, cartofi si morcovi din: sfecla, cartofi, morcovi, mazare, ceapa verde, suc de lamaie, ulei de masline, sare.
- 2 sfecle gata fierte
- 5 cartofi
- 2 morcovi
- 300 g mazare
- cateva fire ceapa verde
pentru sos:
- sucul unei lamai
- 3-4 linguri ulei de masline
- sare
Mod de preparare:
Cartofii, morcovii si mazărea se pun la fiert şi apoi se lasă să se răcească în totalitate. Se taie cuburi mici legumele fierte, iar sfecla se taie şi ea la fel.
Se pun toate într-un castron şi se adaugă ceapa verde splălată şi curăţată.
Ingredientele pentru sos se pun toate într-un borcan sau în alt recipient închis ermetic, care se agită bine pentru a obţine un sos emulsionat.
Se toarnă sosul peste legume, se presară sare şi se amestecă.
Salata cu sfecla, cartofi si morcovi
Pofta buna!
O sa incerc combinatia asta in salata