Piure garnisit
PrinteazaPiure garnisit din: cartofi, unt, lapte, sare, carne tocata, morcovi, ceapa, bulion, ulei, sare, piper, galbenus.
- un kg cartofi
- 200 g unt
- 150 ml lapte
- sare
pentru garnitura:
- 300 g carne tocata
- 2 morcovi
- o ceapa
- 2 lingura bulion
- 2 linguri ulei
- sare
- piper
pentru copt:
- un galbenus
- 3-4 linguri lapte
Mod de preparare:
Cartofii se pun la fiert în apă cu un praf de sare. între timp, se pregăteşte garnitura, pentru care ceapa si morcovul ras se pun la călit.
După ce s-au înmuiat, se adaugă carnea, care se desface cu lingura de lemn.
Se lasă să-şi schimbe culoarea şi apoi se presară sare şi piper şi se toarnă bulionul desfăcut cu puţină apă. Se lasă la fiert 15 minute.
Cartofii fierţi se transformă în piure, adăugând untul şi laptele.
Apoi, în inele de metalil puse într-o tavă mare de copt se aşază un strat de piure, altul de carne şi altul de piure..
Se bate gălbenuşul, se amestecă bine cu lapte şi se unge suprafaţa piureului din fiecare inel de metal.
Se dau la cuptor pentru aproximativ 20 de minute.
Piure garnisit
Pofta buna!