Ciorba de stavrid
PrinteazaCiorba de stavrid
- 1 kg stavrid cu cap
- 1 ceapă
- 1 morcov
- 4-5 linguri bulion
- 1 legătură leuştean
- puţin ulei
- 1 lămâie
- sare
- piper
- 250 g cartofi
- 1 legătură de pătrunjel
Mod de preparare:
Fierbi în 2 l de apă tot zarzavatul şi cartofii spălaţi, curăţaţi şi tăiaţi. După ce au fiert, pui peştele bucăţi (care a fost între timp decongelat, curăţat şi tăiat) şi mai laşi să fiarbă încă 15 minute. Adaugi bulionul, uleiul şi piperul şi mai laşi pe foc.
Când este gata, adaugi leuştea-nul şi pătrunjelul tocate fin şi sucul de lămâie. Această ciorbă este foarte bună şi uşor de pregătit, mai ales acum, primăvara, cu leuştean proaspăt.
Poftă bună!