Blanchetă de miel
PrinteazaBlanchetă de miel
- 1,8 kg carne de miel tăiată în bucăţi (piept, spate, gât)
- 4 căţei de usturoi
- 1 legătură verdeaţă
- 2 linguri făină
- 500 ml vin alb sec
- unt
- sare şi piper
Mod de preparare:
Topeşti untul într-un vas pe foc, pui camea, făina, usturoiul (bine pisat) şi laşi până se rumeneşte carnea. Adaugi un pahar de vin alb, verdeaţa în buchet, sarea, piperul şi mai laşi să fiarbă câteva minute, după care adaugi şi restul de vin alb.
Acoperi vasul şi îl dai la cuptor, la foc moale, timp de 1 oră şi 15 minute. Dacă e nevoie completezi cu puţină apă.
Ingrediente sos:
- 50 g unt
- 200 g ciuperci
- 1 lămâie
- 1 gălbenuş
- 2 linguri smântână
Mod de preparare:
Tai în felii ciupercile, le căleşti în unt şi le dai deoparte. Freci gălbenuşul până la consistenţa unei paste şi adaugi sucul de lămâie. Scoţi camea din sosul ei şi o aşezi pe un platou. Scoţi, de asemenea, şi legătura de verdeaţă şi o laşi deoparte.
Adaugi pasta de ou şi lămâie în sosul de came. Amesteci bine, adaugi ciupercile şi smântână. Torni acest sos peste came şi mâncarea este gata. Este foarte bună cu garnitură de orez.
Poftă bună!