Piept de miel umplut
PrinteazaPiept de miel umplut
- 1 piept de miel
- 4 ouă
- sare
- piper
- 1 legătură pătrunjel verde
- 1 ceapă mică
- 200- 300 g pesmet
- 2-3 linguri untură
- puţin lapte
Mod de preparare:
Cureţi bine pieptul mielului, apoi îl sărezi, ridici cu degetele muşchiul pieptului şi îl umpli cu următoarea compoziţie: amesteci într-un castron o lingură bună de untură până se face ca o spumă, pui ouăle bine bătute, puţină sare, piper, pătrunjel verde tocat, ceapa tocată mărunt şi atâta pesmet înmuiat în lapte dulce cât să capeţi un aluat moale.
Cu această compoziţie umpli pieptul de miel, coşi pieliţa cu aţă, apoi îl pui într-o tavă cu untură şi-l dai la cuptor. Ai grijă să-l întorci de mai multe ori şi să-l stropeşti cu zeama din tavă până devine fraged şi rumen.
După ce este fript, îl tai felii, le aranjezi pe un platou şi torni sosul din tavă peste felii. Este o mâncare bună cu orice salată acră.
Poftă bună!