Miel la cuptor
PrinteazaMiel la cuptor
- 1 pulpă de miel
- 3 linguri oţet
- 1 lămâie
- 1 ceapă tăiată mărunt
- 1 linguriţă piper măcinat + 5-6 boabe de piper
- 1 lingură de cimbru
- boia
- 1 linguriţă busuioc
- 3 căţei de usturoi pisaţi
- puţin ulei sau untură
Mod de preparare:
Ţii pulpa de miel câteva ore într-o marinată făcută din oţet, boia, ceapa tăiată mărunt, piperul boabe şi un pahar cu apă. O scoţi, o pui într-o tavă unsă cu ulei (untură) şi o dai la cuptor.
Storci lămâia, amesteci zeama cu piperul măcinat, cimbrul, busuiocul, usturoiul şi o ceaşcă de apă şi stropeşti carnea din când în când, cât timp stă la cuptor. Dacă o ţii la foc potrivit, friptura este gata in 2 ore.
Miel la cuptor
Poftă bună!