Tocana cu arpagic si carne de vitel
PrinteazaTocana cu arpagic si carne de vitel din: arpagic, carne de vitel, morcovi, vin rosu, bulion, faina, foaie de dafin, ulei, sare, piper.
- un kg arpagic sau cepe mai mici
- 600 g carne de vitel
- 4-5 morcovi
- 500 ml vin rosu sec
- 3 linguri bulion
- o lingur faina
- o foaie de dafin
- 2 linguri ulei
- sare
- piper
Mod de preparare:
Se curăţă ceapa sau arpagicul si se taie carnea cuburi cât mai mici. Morcovul se taie rondele sau bastonaşe.
Intr-o cratită cu fund dublu se încinge uleiul şi se pun la călit ceapa sau arpagicul, carnea si morcovii.
Se lasă cât să-şi schimbe carnea culoarea.
Apoi, se presară sare, piper şi făina, se amestecă rapid şi se toarnă vinul. Se lasă la fiert aproximativ o oră, la foc mic, cu cratiţa acoperită.
După acest timp, se pun foaia de dafin $i bulionul desfăcut cu apă, se verifică gustul de sare si piper si se mai lasă la fiert o oră, tot la foc mic.
Tocana cu arpagic si carne de vitel
Pofta buna!