Pește la cuptor cu legume mediteraneene din: fileuri de peste alb, rosii, dovlecel, ardei gras, ceapa rosie, usturoi, ulei de masline extravirgin, suc de lamaie, sare, piper, oregano, patrunjel. Ingrediente: 4 fileuri de pește alb (de preferat cod sau pangasius) 2 roșii mari, tăiate cubulețe 1 dovlecel mediu, tăiat în rondele subțiri 1 ardei gras […]
Peşte cu legume si masline la cuptor
PrinteazaPeşte cu legume la cuptor din: cod, lapte, ceapa, morcovi, ardei grasi rosii, masline, orez, cartofi fierti, ciuperci, ulei, vin, apa, pipper, sare, foi de dafin, condimente.
Ingrediente:
- 1,5 kg cod (sau orice alt peşte)
- 1/2 l lapte
- 2 cepe mari
- 2 morcovi
- 2 ardei graşi verzi
- 2 roşii
- 4 roşii mari (sau 2-3 linguri pastă de tomate)
- 200 g măsline
- 150 g orez
- 1/2 kg cartofi fierţi şi tăiaţi cubuleţe
- 1 cutie ciuperci conservate
- 200 ml ulei
- 150 ml vin alb
- 150 ml apă
- piper boabe şi măcinat
- sare
- 2 foi de dafin
- 1 cubuleţ condiment tip Knorr sau Delikat
- foi de dafin
Mod de preparare:
Cureţi peştele, îi dai sare şi piper şi-l înveleşti într-un şervet curat de bucătărie înmuiat în lapte cald şi stors.
Il laşi aşa cât timp cureţi legumele. Le tai rondele şi le pui să se călească în 100 ml ulei.
Jumătate din cantitatea de legume o amesteci separat cu orezul, adaugi cubul de condiment şi torni apă cât să acopere legumele.
Laşi să fiarbă bine până îţi iese un pilaf. Când pilaful este aproape gata adaugi şi ciupercile spălate şi tăiate (numai dacă vrei, dar le poţi lăsa şi întregi), mai laşi să dea câteva clocote şi umpli peştii cu acest pilaf.
Intr-o tavă torni restul uleiului, pui legumele înăbuşite rămase, aşezi peştii şi adaugi vinul, apa, măslinele, foile de dafin.
Acoperi tava cu folie de aluminiu şi o dai la cuptor pentru o oră.
Pește la cuptor cu legume mediteraneene
Pofta buna!