Friptura in sos de vin
PrinteazaFriptura in sos de vin din: carne de vita, vin rosu, ulei, sunca praga, cascaval, sare, piper, patrunjel.
- 500 g carne de vita
- 1 cana vin rosu sec
- 100 ml ulei
- 4 felii sunca Praga
- 100 g cascaval
- sare
- piper
- patrunjel proaspat
Mod de preparare:
Cureţi carnea de eventuale pieliţe şi sgarciuri. O speli si o usuci cu un servetel absorbant. Tai carnea. Incingi o tigaie cu putin ulei. Umenesti fripturile cate 2-3 minute pe fiecare parte.
Apoi le transferi intr-un vas termorezistent. Incingi cuptorul. Amesteci restul de ulei, vin, sare si piper.
Torni peste fripturi si acoperi vasul cu o folie de aluminiu. Lasi la copt cam 1 ora. Feliezi cascavalul, dai folia deoparte de pe friptura, si-l asezi deasupra impreuna cu sunca.
Piperezi si ornezi cu frunze de patrunjel. Lasi la cuptor inca 10 minute.
Friptura in sos de vin
Pofta buna!