File de peste cu smantana
PrinteazaFile de peste cu smantana
- 4 fileuri de peşte
- 4 linguri făină
- 1 linguriţă boia
- 2 linguri smântână
- 2 caş ras
- 2 căţei de usturoi
- 1 ceapă verde
- puţin ulei
- zeamă de lămâie
- sare
Mod de preparare:
Stropeşti fileul de peşte cu zeamă de lămâie, îl laşi aşa timp de 10 şi îl scoţi pe hârtie pergament sau îl laşi să se scurgă. Treci bucăţile de file prin făina amesteci boiaua şi le prăjeşti în ulei.
Le aşezi într-un vas de sticlă termorezistentă sau într-o cratiţă şi le ungi cu o pastă formată din caş, usturoi pisat, sare (după gust), ceapă verde tăiată mărunt şi smântână.
Pui la cuptor pentru 10-15 minute. Este foarte bun cu garnitură de orez sau legume asortate.
Poftă bună!