Paine cu spanac si branza

Printeaza

Paine cu spanac si branza din: faina, apa, drojdie uscata, sare, ulei de masline, spanac, gris, ceapa, marar, patrunjel, telemea de vaca, oua, sare.

Ingrediente:Paine_cu_spanac_si_branza

pentru aluat:

  • 1/2 kg faina
  • 250 ml apa
  • 10 g drojdie uscata
  • sare
  • 60 ml ulei de masline
  • ulei pentru tava

pentru umplutura:

  • 1/2 kg spanac
  • cate 2 linguri ulei si gris
  • 1 ceapa
  • cateva 1 legatura marar si patrunjel
  • 1/4 kg telemea de vaca
  • 2 oua
  • sare
  • 1 ou pentru uns

 

Mod de preparare:

Dizolvi drojdia în apa călduţă. Adaugi 1 linguriţă de sare şi uleiul, torni compoziţia peste făină şi frămânţi aluatul. îl laşi să crească 1 oră, la cald.

Pentru umplutură, cureţi, speli şi opăreşti spanacul. Il scurgi, îl tai mărunt şi îl căleşti în ulei împreună cu ceapa. Când s-a răcit, îl amesteci cu ouăle bătute, grisul, telemeaua, verdeaţa fin tocată şi sare după gust.

Intinzi aluatul în foaie groasă de 1 cm, pe care o tai în dreptunghiuri şi le umpli cu spanac, apoi rulezi şi presezi aluatul ca să nu iasă umplutura.

Laşi pâinişoarele să dospească 1/2 oră, în tava unsă cu ulei. Le ungi cu ou bătut şi le coci 40 de minute la foc mediu, iar când le scoţi din cuptor, le ungi din nou.

Paine cu spanac si branza

Paine_cu_spanac_si_branza

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.