Paine cu spanac si branza
PrinteazaPaine cu spanac si branza din: faina, apa, drojdie uscata, sare, ulei de masline, spanac, gris, ceapa, marar, patrunjel, telemea de vaca, oua, sare.
pentru aluat:
- 1/2 kg faina
- 250 ml apa
- 10 g drojdie uscata
- sare
- 60 ml ulei de masline
- ulei pentru tava
pentru umplutura:
- 1/2 kg spanac
- cate 2 linguri ulei si gris
- 1 ceapa
- cateva 1 legatura marar si patrunjel
- 1/4 kg telemea de vaca
- 2 oua
- sare
- 1 ou pentru uns
Mod de preparare:
Dizolvi drojdia în apa călduţă. Adaugi 1 linguriţă de sare şi uleiul, torni compoziţia peste făină şi frămânţi aluatul. îl laşi să crească 1 oră, la cald.
Pentru umplutură, cureţi, speli şi opăreşti spanacul. Il scurgi, îl tai mărunt şi îl căleşti în ulei împreună cu ceapa. Când s-a răcit, îl amesteci cu ouăle bătute, grisul, telemeaua, verdeaţa fin tocată şi sare după gust.
Intinzi aluatul în foaie groasă de 1 cm, pe care o tai în dreptunghiuri şi le umpli cu spanac, apoi rulezi şi presezi aluatul ca să nu iasă umplutura.
Laşi pâinişoarele să dospească 1/2 oră, în tava unsă cu ulei. Le ungi cu ou bătut şi le coci 40 de minute la foc mediu, iar când le scoţi din cuptor, le ungi din nou.
Paine cu spanac si branza
Pofta buna!