Chiftelute de cartofi cu sos de smantana
PrinteazaChiftelute de cartofi cu sos de smantana din: cartofi, faina, gris, oua, iaurt, sare, piper, ulei, smantana, marar, usturoi.
- 1 kg cartofi
- 3 linguri de faina
- 2 linguri de gris
- 2 oua
- 2 linguri de iaurt
- sare
- piper
- 300 ml ulei
pentru sos:
- 200 ml smantana
- 1 legatura marar
- 3 catei de usturoi
- sare
- piper
Mod de preparare:
Cureţi cartofii de coajă, îi speli şi îi dai prin răzătoarea mare. Ii storci şi îi scurgi de zeamă. Ii amesteci, într-un bol, cu făina şi grişul. Baţi ouăle şi le torni peste compoziţie. Adaugi iaurtul, potriveşti de sare şi piper şi amesteci bine aluatul, încingi uleiul într-o tigaie, lei cu lingura din compoziţie şi pui chiftelele la prăjit pe ambele părţi, până capătă o culoare aurie.
Pentru sosul de smântână, amesteci toate ingredientele şi îl serveşti împreună cu chifteluţele calde sau reci.
Chiftelute de cartofi cu sos de smantana
Pofta buna!