Rulada cu carne si muraturi

Printeaza

Rulada cu carne si muraturi din: ceapa, maghiran, carne de porc, carne de vita, sare, piper, oua, mustar, bacon, crenvursti de curcan, oua, castarveciori, cartofi, unt, ceapa verde, usturoi.

ingrediente:Rulada_cu_carne_si_muraturi

rulada:

  • 1 ceapa
  • 1 legatura maghiran
  • 500 g carne de porc tocata
  • 500 g carne tocata de vita
  • sare
  • piper
  • 2 oua
  • 1 lingura mustar
  • 200 g felii de bacon

umplutura:

  • 4 crenvursti de curcan
  • 2 oua fierte tari
  • 4 castarveciori murati

cartofi:

  • 800 g cartofi
  • 80 g unt
  • 2 cepe verzi
  • 2 catei de usturoi

 

Mod de preparare:

Ceapa se curăţă şi se toacă. Se toacă maghiranul. Se amestecă într-un castron cele 2 feluri de carne, cu o linguriţă de sare şi puţin piper.

Se adaugă ouăle şi muştarul şi se mai amestecă o dată. Apoi se adaugă ceapa şi maghiranului şi se lasă să se odihnească cca 1 oră.

Se tapetează planşeta cu hârtie de copt. Se aşază feliile de bacon strâns una lângă alta, ca să formeze o foaie compactă.

Se repartizează deasupra umplutura de carne. în mijloc se aşază ouăle fierte tăiate sferturi şi jumătăţi de crenvurşti şi castraveciori.

Se rulează în hârtia de copt şi se aşază cu grijă într-o tavă. Se stropeşte cu apă (cca 1/2 cană) şi se introduce în cuptorul preîncălzit la 170 °C; se coace cca 45 min.

Se scoate friptura din cuptor şi se transferă pe un fund de lemn; se lasă să se odihnească cca 15 min.

Sosul din tavă se stinge cu puţină apă şi se dă în clocot; se lasă să fiarbă câteva minute. Sosul se serveşte alături de friptură şi cartofi la cuptor.

Rulada cu carne si muraturi

Rulada_cu_carne_si_muraturi

Pofta buna!

 

1 comentariu

  1. Ce bine arata rulada cu carne

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.