Rulada cu carne si muraturi
PrinteazaRulada cu carne si muraturi din: ceapa, maghiran, carne de porc, carne de vita, sare, piper, oua, mustar, bacon, crenvursti de curcan, oua, castarveciori, cartofi, unt, ceapa verde, usturoi.
rulada:
- 1 ceapa
- 1 legatura maghiran
- 500 g carne de porc tocata
- 500 g carne tocata de vita
- sare
- piper
- 2 oua
- 1 lingura mustar
- 200 g felii de bacon
umplutura:
- 4 crenvursti de curcan
- 2 oua fierte tari
- 4 castarveciori murati
cartofi:
- 800 g cartofi
- 80 g unt
- 2 cepe verzi
- 2 catei de usturoi
Mod de preparare:
Ceapa se curăţă şi se toacă. Se toacă maghiranul. Se amestecă într-un castron cele 2 feluri de carne, cu o linguriţă de sare şi puţin piper.
Se adaugă ouăle şi muştarul şi se mai amestecă o dată. Apoi se adaugă ceapa şi maghiranului şi se lasă să se odihnească cca 1 oră.
Se tapetează planşeta cu hârtie de copt. Se aşază feliile de bacon strâns una lângă alta, ca să formeze o foaie compactă.
Se repartizează deasupra umplutura de carne. în mijloc se aşază ouăle fierte tăiate sferturi şi jumătăţi de crenvurşti şi castraveciori.
Se rulează în hârtia de copt şi se aşază cu grijă într-o tavă. Se stropeşte cu apă (cca 1/2 cană) şi se introduce în cuptorul preîncălzit la 170 °C; se coace cca 45 min.
Se scoate friptura din cuptor şi se transferă pe un fund de lemn; se lasă să se odihnească cca 15 min.
Sosul din tavă se stinge cu puţină apă şi se dă în clocot; se lasă să fiarbă câteva minute. Sosul se serveşte alături de friptură şi cartofi la cuptor.
Rulada cu carne si muraturi
Pofta buna!
Ce bine arata rulada cu carne