Cartofi frantuzesti cu carnaciori
PrinteazaCartofi frantuzesti cu carnaciori
- 6 cartofi mari fierţi în coajă
- 4 cârnăciori
- 2 cepe
- sare
- piper
- delikat
- 3 ouă
- 300 g brânză telemea
- 100 g unt
Mod de preparare:
Ungem o tavă cu 50 g unt, peste care punem cartofii curăţaţi şi tăiaţi rondele. În restul de 50 g unt punem la prăjit cârnatul tăiat bucăţele şi ceapa tocată mărunt.
După ce s-a prăjit puţin, adăugăm peste cartofi. Batem ouăle cu telul, punem condimentele şi brânza rasă pe răzătoare, apoi turnăm totul peste cartofi şi cârnaţi, după care dăm la cuptorul încins până se rumeneşte deasupra.
La final, se servesc cu murături asortate sau lapte acru sau cu diferite salate.
Pofta buna!