Drob de vinete cu ou
PrinteazaDrob de vinete
- 1 kg vinete
- 4 linguri de pesmet sau griş
- 4 cepe tocate mărunt
- 2 legături de verdeaţă tocată
- 2-3 roşii pentru decor
- 5 ouă
- 50 g unt de uns tava
Mod de preparare:
Vinetele se curăţă şi se taie cubuleţe, apoi se opăresc cu apăşi sare, după care se lasă la scurs.
Se toacă ceapa mărunt, apoi se separă gălbenuşul de albuş, după care amestecăm vinetele tocate, ceapa tocată, verdeaţa tocată, gălbenuşurile bătute cu sare, piper, Secretul Gustului, pesmetul şi albuşul bătut spumă.
Punem compoziţia în tavă emailată sau iena, unsă cu unt, şi dăm la cuptor timp de o oră.
Scoatem din cuptor, ungem compoziţia cu ou pentru a se rumeni, decorăm cu felii de roşii şi telemea rasă pe deasupra.
Pofta buna!