Carne cu cartofi

Printeaza

Carne cu cartofi din: carne, ceapa, sare, untura, faina, cartofi, patrunjel verde, bulion, cimbru.

Ingrediente:Carne_cu_cartofi

  • 1/2 kg carne
  • 2-3 cepe
  • sare
  • 1 lingura untura, daca nu e destul de grasa carnea
  • 1 varf de lingura de faina
  • 1 kg cartofi
  • 1/2 legatura patrunjel verde
  • 1-2 linguri bulion
  • putin cimbru (optional)

 

Mod de preparare:

Tai carnea în bucăţele potrivite şi le pui în tigaie cu 2-3 cepe tăiate felii subţiri.

Adaugi puţină sare şi pui totul la fiert, acoperit cu capac, amestecând din când în când.

E de preferat să foloseşti carne grasă, iar când e mai slabă, mai poţi adăuga 1 lingură de untură.

Încet-încet, carnea începe să se prăjească.

Când ceapa s-a topit şi s-a rumenit bine, torni puţină apă caldă şi un vârf de lingură de făină de grâu.

Laşi să fiarbă înăbuşit, până ce carnea e fiartă.

Atunci pui cartofii curăţaţi, spălaţi şi tăiaţi frumos pe lung, puţină verdeaţă si bulion.

Carne cu cartofi

Carne_cu_cartofi

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.