Carne cu cartofi
PrinteazaCarne cu cartofi din: carne, ceapa, sare, untura, faina, cartofi, patrunjel verde, bulion, cimbru.
- 1/2 kg carne
- 2-3 cepe
- sare
- 1 lingura untura, daca nu e destul de grasa carnea
- 1 varf de lingura de faina
- 1 kg cartofi
- 1/2 legatura patrunjel verde
- 1-2 linguri bulion
- putin cimbru (optional)
Mod de preparare:
Tai carnea în bucăţele potrivite şi le pui în tigaie cu 2-3 cepe tăiate felii subţiri.
Adaugi puţină sare şi pui totul la fiert, acoperit cu capac, amestecând din când în când.
E de preferat să foloseşti carne grasă, iar când e mai slabă, mai poţi adăuga 1 lingură de untură.
Încet-încet, carnea începe să se prăjească.
Când ceapa s-a topit şi s-a rumenit bine, torni puţină apă caldă şi un vârf de lingură de făină de grâu.
Laşi să fiarbă înăbuşit, până ce carnea e fiartă.
Atunci pui cartofii curăţaţi, spălaţi şi tăiaţi frumos pe lung, puţină verdeaţă si bulion.
Carne cu cartofi
Pofta buna!