Varză acră călită cu carnăciori

Printeaza

O reteta delicioasa de varza acra cu: bacon, ceapa, ulei, foi de dafin, ienupar boabe, vin alb, supa, carnati picanti, sare, piper, zahar.

Ingrediente:Varza_acra_calita_cu_carnati

  • 100 g bacon
  • 2 cepe
  • 2 linguri de ulei
  • 1 kg varză murată
  • 2 foi de dafin
  • 2 boabe de ienupăr
  • 125 ml vin alb
  • 125 ml supă
  • 800 g cârnaţi picanţi
  • sare
  • piper
  • zahăr

 

Mod de preparare:

Se feliază baconul şi ceapa. Se încinge uleiul în­tr-o cratiţă şi se prăjeşte ba­conul.

Se adaugă ceapa şi se lasă până se căleşte. Se adaugă varza acră to­cată mărunt, foile de dafin şi boabele de ienupăr.

Se toarnă vinul alb şi supa, apoi se acoperă şi se fierbe la foc mic, timp de 20 de minute.

Se crestează cârnaţii şi se taie bucăţi mai mici, după care se pun peste varză.

Se mai fierbe 15 minute. Se condimentează cu sare,piper şi zahăr, după gust.

Se poate servi cu garnitură de cartofi copţi.

Varză acră călită cu carnăciori

Varza_acra_calita_cu_carnati

Pofta buna!

1 comentariu

  1. Delicioasa varza

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.