Grisine picante
PrinteazaO reteta delicioasa de grisine cu: drojdie, apa, faina, sare, ulei de masline, ou, verdeata, boia de ardei.
- 20 g drojdie
- 100 ml apă călduţă
- 200 g făină din grâu integral
- un vârf de sare
- 2 linguri ulei de măsline
- 1 ou
- verdeţuri
- sare
- boia de ardei
Mod de preparare:
Se amestecă drojdia în 50 ml de apă şi se adaugă 2 linguri de făină, apoi se lasă maiaua să crească, timp de 15 de minute.
Se presară făina rămasă într-un castron, se adaugă sare, apoi maiaua. Se toarnă apa rămasă şi se frământă un aluat dens.
Se lasă aluatul să crească, la loc cald.
Se împarte aluatul în 16 porţii şi se fac rulouri de 25 cm lungime. Se pun rulourile în tava acoperită cu hârtie de copt.
Se ung cu oul bătut şi se presară verdeţuri mărunţite, sare şi boia. Se coc 12 minute, la 180° C.
Grisine picante
Pofta buna!