Ardei umpluti cu rosii uscate si cuscus
PrinteazaArdei umpluti cu rosii uscate si cuscus din: ardei capia, rosii uscate, mozzarella, cuscus, pesto, pesmet.
- 3 ardei capia rosii, taiati in jumatati si curatati de seminte
- 60 g de rosii uscate in ulei de masline
- 100 g de mozzarella
- 140 g de cuscus
- 2 linguri de pesto
- 5 linguri de pesmet uscat
Mod de preparare:
Incinge cuptorul la 200°C. Aranjează jumătăţile de ardei, cu partea tăiată în sus, într-o tavă de copt. Unge-le cu puţin ulei din cel în care s-au aflat roşiile, apoi asezonează-le.
Dă tava la cuptor 10 minute, pentru ca ardeii să se înmoaie puţin.
Intre timp, într-un bol, ‘combină cuşcuşul cu pesto şi toarnă peste el 125ml de apă clocotită. Acoperă-I şi lasă-l 5 minute să se umfle. Scurge bine roşiile, apoi amestecă-le cu cuşcuşul şi cu mozzarella ruptă în fâşii.
Umple ardeii cu acest mix, apoi presară deasupra pesmetul.
Coace ardeii alte 15-20 de minute, până când suprafaţa devine crocantă, iar ardeii sunt fragezi.
Ardei umpluti cu rosii uscate si cuscus
Pofta buna!