Crap pe varză la cuptor
PrinteazaIngrediente:
- 1 crap de 1 kg
- 1 varză acră (mai mare)
- 1/2 ceaşcă ulei
- 3-4 roşii (sau 1 lingură bulion subţiat cu o ceaşcă de apă)
- 1 ardei gras de la congelator
- 10-15 boabe piper
- sare
Mod de preparare:
Desfaci în frunze varza acră, o cureţi de părţile groase şi o scurgi de zeamă, apoi o speli foarte bine în apă rece. O laşi să se scurgă de apă şi apoi o tai ca pe tăieţei.
Intr-o tavă încingi uleiul şi căleşti varza pe jumătate. Cureţi peştele, îl speli, îl tai bucăţi potrivite şi presari sare. Peste varză aşezi bucăţile de peşte, boabele de piper, ardeiul tăiat bucăţi mici, roşiile tăiate felii (sau bulionul).
Dai tava la cuptor şi ai grijă ca din când în când să stropeşti peştele cu zeama din tavă. Când peştele este moale, e semn că-i gata şi scoţi tava din cuptor. Serveşti cald şi mai ales cu mămăligă, dacă ai timp să faci.
Crap pe varză la cuptor
Poftă bună!