Vitel cu muguri de bambus
PrinteazaVitel cu muguri de bambus din: pulpa de vitel, ceapa verde, ardei grasi, muguri de bambus, ulei, usturoi, ketchup, sos de soia, sare, boia de ardei iute, boabe de coriandru.
- 500 g pulpa de vitel
- 2 fire ceapa verde
- 2 ardei grasi
- 1 cutiremica (225 g) muguri de bambus
- 100 ml ulei
- 3-4 catei de usturoi
- 1 lingura ketchup
- 75 ml sos de soia
- sare
- boia de ardei iute
- cateva boabe de coriandru
Mod de preparare:
Speli şi tai în fâşii subţiri carnea de viţel. Scurgi lichidul în care au fost conservaţi mugurii de bambus. Cureţi şi speli ceapa şi ardeii. Tai ceapa mărunt, iar ardeii şi mugurii de bambus în fâşii.
Incingi uleiul într-o tigaie teflonată şi căleşti puţin ceapa, apoi adaugi pe rând carnea, ardeii şi mugurii de bambus şi continui să le înăbuşi împreună, la foc mic, până când se pătrund bine.
Dacă este nevoie, stropeşti din când în când cu puţină apă fierbinte.
Cureţi şi zdrobeşti căţeii de usturoi cu puţină sare. Torni peste preparat mujdeiul, ketchupul şi sosul de soia.
Potriveşti de sare, condi¬mentezi cu boia iute după gust şi mai laşi pe foc timp de câteva minute.
La sfârşit, presari coriandru măcinat.
Vitel cu muguri de bambus
Pofta buna!