Prajiturele cu branza de vaci
PrinteazaPrajiturele cu branza de vaci din: lapte dulce, oua, gris, zahar, unt, branzica de vaci, esenta de vanilie, dulceata de castane, zahar farin.
- 1 l lapte dulce
- 4 oua
- 100 g gris
- 250 g zahar
- 100 g unt
- 100 g branzica de vaci
- esenta de vanilie
- dulceata de castane
- zahar farin
Mod de preparare:
Punem laptele la fiert. Cand clocoteste punem grisul in ploaie, amestecam energic pentru a nu se forma cocoloase si fierbem 10 minute pe foc mic.
Lasam sa se raceasca. Dupa ce s-a racit grisul, ii adaugam untul moale, branzica de vaci si galbenusurile. Separat, batem albusurile spuma tare impreuna u zaharul si esenta de vanilie.
Le amestecam in compozitie si omogenizam. ungem cu unt forme mici, rotunde si turnam compozitie.
Coacem 40 de minute la foc moderat. Rasturnam prajiturelele pe platou, le presaram cu zahar farin si le ornam cu dulceata de castane.
Prajiturele cu branza de vaci
Pofta buna!