Budinca de cartofi si conopida cu cas
PrinteazaBudinca de cartofi si conopida din: cartofi, conopida, oua, smantana, margarina, cas din lapte de vaca, pesmet, sare.
- 12 cartofi mijlocii
- 1 conopida de circa 700 g
- 8-9 oua
- 200 g smantana
- 75 g un sau margarina
- 200 g cas din lapte de vaca
- 4 linguri pesmet
- sare
Mod de preparare:
Fierbi 6 ouă tari. Speli cartofii şi îi pui la fiert fără să-i cureţi de coajă. Desfaci conopida în bucheţele, pe care le speli şi le opăreşti în apă uşor sărată.
Scurgi cartofii şi ouăle fierte, le decojeşti şi le tai în rondele groase de 1 cm. Scurgi şi conopida opărită. Baţi smântână împreună cu ouăle rămase, restul de unt topit şi sare după gust.
Cu 25 g de unt sau margarină, ungi un vas termo- rezistent sau o tavă cu dimensiunile de aproximativ 20×30 cm.
Presari 2 linguri de pesmet, aşezi un strat de rondele de cartof, apoi un strat de conopidă şi unul de rondele de ouă.
Stropeşti cu o parte din sosul de smântână, aşezi rondelele de cartofi rămase şi stropeşti uniform, cu restul de sos.
Presari pesmetul rămas şi, deasupra, caşul ras. Introduci tava în cuptorul cald, la foc mediu, pentru 30-40 de minute, până când budinca se rumeneşte frumos.
O porţionezi după ce s-a mai răcorit şi o consumi călduţă.
Budinca de cartofi si conopida cu cas
Pofta buna!