Chec cu mac si lamaie
PrinteazaChec cu mac si lamaie din: margarina, zahar, oua, faina, praf de copt, frisca lichida, mac, esenta de portocale, lamai, zahar pudra.
- 250 g margarina
- 200 g zahar
- 5 oua
- 400 g faina
- 1 plic praf de copt
- 100 ml frisca lichida
- 200 g mac
- 3 picaturi esenta de portocale
- 2 lamai
- 250 g zahar pudra
- 2 linguri margarina pentru tavi
Mod de preparare:
Freci spumă margarina cu zahărul. Adaugi treptat ouăle, frişca lichidă şi făina cernută împreună cu praful de copt, amestecând până când obţii un aluat moale, omogen.
Impărţi aluatul în două. In 1/2 din compoziţie pui macul şi esenţa de portocale, iar în aluatul rămas adaugi coaja fin rasă a celor 2 lămâi şi 2 linguri de zeamă.
Ungi cu margarină 2 tăvi de chec.
Torni în fiecare 1/2 din compoziţia cu mac, apoi pe cea cu lămâie şi, dacă doreşti un chec marmorat, amesteci uşor de jos în sus, cu o furculiţă. Introduci tăvile în cuptorul cald şi coci checul timp de 40 de minute.
In zahărul pudră, încorporezi treptat zeama de lămâie rămasă, amestecând cu lingura până omogenizezi glazura.
Torni glazura peste checurile reci şi o laşi să se usuce timp de 2-3 ore. Decorezi checurile cu fâşii de coajă de lămâie.
Chec cu mac si lamaie
Pofta buna!