Prajitura cu mac si cocos
PrinteazaPrajitura cu mac si cocos din: albusuri, mac, nuca de cocos, zahar, faina, piscoturi, cafea, zahar vanilinat, cacao.
pentru blaturi:
- 7 albusuri
- cate 75 g mac si nuca de cocos
- 100 g zahar
- 2 linguri faina
- 200 g piscoturi
- 100 ml cafea
- 10 g margarina pentru tava
pentru crema:
- 7 galbenusuri
- 200 ml lapte
- 100 g zahar
- 200 g unt
- 5 linguri faina
- 1 plic zahar vanilinat
pentru glazura:
- 60 g zahar
- 30 g cacao
- 3 linguri apa
- cate 25 g mac si nuca de cocos
- 25 g margarina
Mod de preparare:
Pentru blat, baţi spumă albuşurile cu zahărul. Adaugi macul, nuca de cocos şi făina, amestecând uşor, de jos în sus. Torni compoziţia într-o tavă cu dimensiunile de 25×35 cm, unsă cu margarină şi tapetată cu hârtie de copt.
Coci blatul 20 de minute, la foc mic, în cuptorul cald.
Pentru cremă, mixezi la bain-marie gălbenuşurile cu zahărul, făina, laptele şi zahărul vanilinat, amestecând continuu până se îngroaşă crema. După ce s-a răcit, încorporezi crema lingură cu lingură, în untul frecat spumă.
Tai blatul rece în două foi orizontale. Intinzi 1/2 din cremă pe un blat. Treci pişcoturile repede prin cafeaua concentrată, ca să nu se însiropeze prea tare.
Le aşezi peste cremă şi le acoperi cu crema rămasă. Suprapui cel de-al doilea blat şi presezi uşor.
Pentru glazură, fierbi zahărul, apa, cacaua şi margarina. Intinzi glazura peste prăjitură şi presari nuca de cocos şi macul. Porţionezi prăjitura după ce ai păstrat-o în frigider 1 oră.
Prajitura cu mac si cocos
Pofta buna!