Gogoşi umplute
PrinteazaGogoşi umplute
- 1 kg făină
- 100 g zahăr
- 3 ouă
- 1/2 l lapte
- drojdie cât o nucă
- 6-7 linguri ulei la frământat
- 1 borcan dulceaţă
- 100 g nucă măcinată
- ulei pentru prăjit
Mod de preparare:
Pui făina într-un lighean, faci loc la mijloc, pui laptele şi drojdia dizolvată cu o linguriţă de zahăr şi o laşi să dospească. După ce dospeşte, amesteci ouăle cu restul de zahăr, le pui în aluat şi încorporezi totul.
După aceea frămânţi aluatul până când se desprinde de pe mâini. In timp ce frămânţi pui şi uleiul, apoi laşi la crescut. Intre timp, poţi să faci umplutura amestecând dulceaţa cu nuca măcinată.
După ce aluatul a crescut, întinzi pe o planşetă o foaie mai subţire. Pe jumătate din foaie, pui dulceaţă din loc în loc, apoi întorci cealaltă jumătate de foaie şi tai gogoşile cu un pahar (cu grămăjoara de umplutură la mijloc). Le prăjeşti în ulei încins.
Poftă bună!