Rulouri cu carne de curcan si caise
PrinteazaRulouri cu carne de curcan si caise din: pulpa de curcan, mere, caise deshidratate, patrunjel, usturoi, ciuperci, suc de rosii, mustar, piper, sare, unt, ulei, vin alb.
- 1/2 kg pulpa de curcan dezosata
- 6-7 mere
- 100 g caise deshidratate
- 1 legatura patrunjel
- 8 catei de usturoi
- 1 cutie (200 g) ciuperci felii
- 2 linguri suc de rosii
- 1 lingura mustar
- piper
- sare
- 50 g unt
- 1 lingura ulei
- 200 ml vin alb
Mod de preparare:
Pentru rulouri, porţionezi carnea în felii subţiri, late de 8-10 cm. Ungi feliile de carne cu un amestec de suc de roşii, muştar, sare şi piper şi le laşi în frigider pentru 2-3 ore.
Toci mărunt pătrunjelul şi îl amesteci cu feliile de ciuperci şi usturoiul tăiat pe lungime. Aşezi acest amestec pe feliile de carne, rulezi şi legi cu sfoară.
Aşezi rulourile într-o tavă unsă cu ulei, o acoperi cu folie de aluminiu şi le coci pentru o oră. Când sunt aproape gata, torni vinul. Aşezi deasupra merele tăiate pe jumătate, curăţate de caseta cu seminţe şi pui pe fiecare o felioară de unt.
Continui să le coci 1/4 oră. Fierbi caisele în sosul din tavă, diluat cu puţină apă. Când serveşti rulourile, pui în mijlocul fiecărui măr câte o caisă.
Rulouri cu carne de curcan si caise
Pofta buna!