File de cod cu spanac, telina si nucsoara
PrinteazaFile de cod cu spanac, telina si nucsoara din: spanac, telina, unt, smantana, nucsoara, file de cod, chives.
- 250 g spanac
- 1 telina, curatata de coaja
- 25 g unt
- 170 ml smantana pentru gatit
- putina nucsoara macinata
- 500-600 g file de cod, taiat in 4
- 1 legatura mica de chives, tocata
Mod de preparare:
Incinge cuptorul la 200°C. Pune spanacul într-o strecurătoare mare şi aşaz-o în chiuvetă. Toarnă încet un ibric cu apă clocotită peste spanac pentru a-l opări, apoi trece-l printr-un jet de apă rece, stoarce-l cât de bine cu putinţă şi pune-l deoparte.
Taie ţelina în sferturi şi feliază subţire fiecare sfert. Unge cu unt un vas pentru copt şi pune în el feliile de ţelină, spanacul şismântâna.
Asezonează-le, adaugă nucşoara măcinată şi amestecă totul bine. Acoperă vasul cu folie de aluminiu şi dă-l la cuptor 30 de minute, îndepărtează folia, amestecă ingredientele, acoperă din nou vasul cu folie şi dă-l la cuptor pentru alte 30 de minute.
Indepărtează din nou folia, aranjează peştele deasupra legumelor şi pune câte un vârf de unt pe fiecare file. Reaşază folia peste vas şi dă-l la cuptor pentru ultimele 20 de minute, timp în care peştele se va patrunde, iar telina va deveni mai frageda.
Presara chives tocate pe deasupra si serveste mancarea.
File de cod cu spanac, telina si nucsoara
Pofta buna!
Mmmmm, ca bine mai arata