Budinca de peste cu smantana

Printeaza

Budinca de peste cu smantana din: stiuca, unt, faina, ceapa, smantana, galbenusuri, sare, piper, pesmet.

Ingrediente:Budinca_de_peste_cu_smantana

  • 1 stiuca de 1 kg
  • 50 g unt
  • 1 lingura faina
  • 1 ceapa
  • 150 g smantana
  • 2 galbenusuri
  • sare
  • piper
  • cate 2 linguri pesmet si unt pentru forma

 

Mod de preparare:

Cureţi ştiuca de cap, viscere şi aripioare şi o speli bine. O pui la fiert la foc mic, în apă cu puţină sare. Scoţi peştele fiert, îi îndepărtezi oasele şi îl toci mărunt.

Cureţi şi tai mărunt ceapa. Topeşti untul într-o tigaie şi căleşti ceapa, apoi stingi cu făina dizolvată în 150 ml apă rece şi fierbi sosul până se îngroaşă. La sfârşit pui smântână, omogenizezi şi laşi să mai dea în câteva clocote.

In sosul alb răcit, adaugi treptat gălbenuşurile, peştele, sare şi piper după gust. Ungi o formă termorezistentă cu o lingură unt şi o tapetezi cu pesmet. Torni compoziţia, iar deasupra pui câteva bucăţele de unt.

Introduci vasul într-o cratiţă mai mare şi împreună le dai la cuptor, la foc mic spre mijlociu, pentru 1 oră, pentru ca budinca să fiarbă încet, la bain-marie.

Budinca de peste cu smantana

Budinca_de_peste_cu_smantana

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.