Ruladă cu pastă de maceşe si nuci
PrinteazaRuladă cu pastă de maceşe si nuci
- 400 g făină
- 1 ceşcuţă (de cafea) cu zahăr pudră
- 3 ceşcuţe ulei
- 3 ceşcuţe sifon sau apă minerală
- 1 linguriţă amoniac
- 1 plic zahăr vanilat
- un praf de sare
Pentru umplutură ai nevoie de:
- 1 borcan pastă de măceşe (400 g)
- 300 g nucă măcinată
- zahăr pudră
Mod de preparare:
Amesteci bine zahărul cu uleiul, sifonul, amoniacul, zahărul vanilat, apoi adaugi făina, sarea şi frămânţi până obţii o cocă potrivită şi o laşi 2 ore să se odihnească.
Amesteci şi pasta de măceşe cu nucile şi laşi deoparte. împărţi apoi coca în 5 bucăţi din care întinzi foi dreptunghiulare. Pe fiecare foaie pui pastă amestecată cu nuci, o rulezi şi o aşezi în tava unsă cu margarină şi procedezi la fel şi cu celelalte foi.
Dai apoi rulada la cuptor şi o coci la foc potrivit timp de 35 de minute. Când e gata, o laşi să se răcească, apoi o tai felii pe care le presari cu zahăr pudră.
Ruladă cu pastă de maceşe si nuci
Poftă bună!