Quinoa cu somon
PrinteazaQuinoa cu somon din: somon afumat, quinoa, supa de pui, rosii cherry, nuci, zahar brun, frunze de radicchio, frunze de menta, ulei de masline, sare de mare, piper, usturoi, asnoa, lapte batut, maioneza, lamaie, patrunjel.
- 200 g somon afumat
- 1 1/2 cescuta cu quinoa
- 3 cesti cu supa de pui sau de legume
- 200 g rosii cherry
- 50 g nuci
- 1 lingura cu zahar brun
- cateva frunze de radicchio
- cateva frunze de menta
- ulei de masline
- sare de mare
- piper negru
pentru sos:
- 1 catel de usturoi
- 3 ansoa
- 1/4 cana cu lapte batut
- 1/4 cana cu maioneza
- 1 lamaie
- patrunjel
Mod de preparare:
Condimentează bucata de somon şi rumeneşte-o pe grătar sau în puţin unt. Cu ajutorul unui blender, amestecă toate ingredientele pentru sos. Separat, pune quinoa la fiert în supa de pui sau legume şi lasă aproximativ 20 de minute sau până ce absoarbe tot lichidul,
Intre timp, aşază roşiile într-o tavă tapetată cu hârtie de copt. Stropeşte-le cu puţin ulei de măsline şi presară zahărul brun. Lasă la cuptor, la foc mic, cinci minute. Repartizează quinoa în castronele.
Pune deasupra somonul, nuca tocată, frunze de menta si putin sos. Serveste cu rosii cherry si frunze de radicchio.
Quinoa cu somon
Pofta buna!