Cupe cu crema si sampanie
PrinteazaCupe cu crema si sampanie din: grapefruit, sampanie, branza de vaci, zahar vanilat, zahar, frisca, menta.
- 2 grapefruituri mari roz
- 100 ml sampanie
- 600 g branza de vaci
- 4 plicuri zahar vanilat
- 50 g zahar
- 300 ml frisca
- 8 fire menta
Mod de preparare:
Grapefruiturile se decojesc cu un cuţit ascuţit, astfel încât să fie îndepărtate şi pieliţele albe. Se desprind feliile şi se păstrează sucul rezultat. Sucul se amestecă împreună cu şampania şi se lasă să se marineze înăuntru feliile de grapefruit cca 30 min. Se lasă să se scurgă şi se păstrează sucul.
Se amestecă brânza de vaci cu zahăr vanilat şi zahăr tos. Se înglobează frişca bătută. 1/2 din compoziţie se repartizează în 8 pahare şi se dă la frigider. In pahare se aşază 1/2 din cantitatea de felii de grapefruit.
Se acoperă cu restul de cremă, apoi se aşază restul de grapefruit. Se stropeşte cu marinata şi se decorează cu frunze de mentă.
Cupe cu crema si sampanie
Pofta buna!