Ficat de porc în sos de muştar
PrinteazaFicat de porc, în sos de muştar din: ficat de porc, ceapa, unt, smantana, mustar, faina, boia dulce, sare, cimbru, zeama de lamaie.
- 1/2 kg ficat de porc
- 1 ceapa
- 50 g unt
- 250 g smantana
- 1 lingura mustar
- 2 lingurite faina
- 1 lingura boia dulce
- sare
- 1 varf de cutit cimbru uscat
- zeama de la 1/2 lamaie
Mod de preparare:
Speli ficatul şi îl tai în felii. Cureţi ceapa şi o tai mărunt. Amesteci 1 linguriţă de făină, cu boiaua şi puţină sare. Treci feliile de ficat prin acest amestec şi le înăbuşi în untul topit în 100 ml apă, împreună cu ceapa. Amesteci smântână, făina rămasă, muştarul, cimbrul şi sare după gust.
Torni amestecul peste ceapa şi ficatul prăjite şi le fierbi împreună pentru câteva clocote. Chiar înain¬te de a le servi, le stropeşti cu zeama de lămâie. Serveşti ficatul lângă o garnitură de orez sau piure, precum şi cu o salată verde asezonată cu sos picant.
Ficat de porc în sos de muştar
Pofta buna!
Nu prea ma omor dupa ficat, mie cel putin, tot timpul imi iese prea uscat