Cozonac insiropat din: faina, zahar, sare, drojdie, lapte, oua, stafide, unt, lamaie, rom, frisca, inghetata. Ingrediente: Pentru blat: 250g de făină 2 linguri de zahăr 1/2 linguriţă de sare 4 g de drojdie uscată 150 ml de lapte 3 ouă o mână de stafide, înmuiate în rom 90 g de unt, la temperatura camerei Pentru […]
Prăjiturele colorate din cozonac
PrinteazaPrăjiturele colorate din cozonac cozonac, apa, zahar, esenta de rom, nuci, gem acrisor, stafide, cacao, nuca de cocos
- 1 cozonac mai uscat
- 2 căni apă
- 4-5 linguri zahăr
- 1 esenţă de rom sau de vanilie
- 100 g nuci mărunţite
- 2-3 linguri gem acrişor
- 50 g stafide
- 1 lingură cacao
- nucă de cocos în diferite culori
Mod de preparare:
Pui la fiert apa cu zahărul şi esenţa şi laşi pe foc până obţii un sirop mai gros.
Fărâmiţezi cozonacul într-un castron, adaugi treptat siropul şi amesteci până obţii o compoziţie omogenă.
Pui apoi gemul, stafidele, cacaua şi nuca mărunţită, omogenizezi compoziţia şi formezi „cartofi” sau bulgăraşi pe care îi tăvăleşti prin nucă de cocos de diferite culori.
Prăjiturele colorate din cozonac
Poftă bună!
poate iti place si:
Cozonac insiropat
Cozonac cu lapte si stafide
Cozonac cu lapte si stafide din: faina alba, faina integrala,drojdie uscata, zahar, zahar brun, condimente pentru prajituri, scortisoara, lapte, unt, oua, stafide. Ingrediente: 225g de faina alba 350g de faina integrala 2 plicuri a cate 7g de drojdie uscata 25g de zahar 50g de zahar brun, plus 1 lingura cu varf cate 1 lingura mix […]
Pofta buna!