Rasol de vita cu porumb si cartofi
PrinteazaRasol de vita cu porumb si cartofi din: piept de vita si antricot, coaste, oase, morcovi, cartofi, ceapa, conopida, porumb, dovleac, sare, seminte de dovleac.
- cate 800 g piept de vita si antricot
- 600 g coaste
- 500 g oase
- cate 4 morcovi si cartofi
- 1 telina mica
- 4 cepe
- 1 conopida mica
- 4 stiuleti de porumb sau 2 conserve de porumb
- 1 felie dovleac
- sare
- 100 g seminte decojite de dovleac
Mod de preparare:
Fierbi acoperit carnea şi oasele în 4 litri de apă uşor sărată, la foc mic, timp de 2 ore. Cureţi şi speli legumele. Desfaci conopida în bucheţele. Când carnea este aproape fiartă, adaugi cepele întregi, morcovii, cartofii şi ţelina tăiate în bucăţi mari.
Continui fierberea 3/4 de oră. In alte două vase fierbi dovleacul, conopida şi porumbul. Scurgi carnea şi legu¬mele. Tai carnea în felii groase, perpendicular pe fibră. In jurul cărnii aranjezi legumele şi presari seminţe de dovleac în prealabil prăjite şi opărite cu puţină zeamă de carne.
Din zeama rămasă poţi face un borş acru, cu tăiţei şi leuştean.
Rasol de vita cu porumb si cartofi
Pofta buna!