Rasol de vita cu porumb si cartofi

Printeaza

Rasol de vita cu porumb si cartofi din: piept de vita si antricot, coaste, oase, morcovi, cartofi, ceapa, conopida, porumb, dovleac, sare, seminte de dovleac.

Ingrediente:Rasol_de_vita_cu_porumb_si_cartofi

  • cate 800 g piept de vita si antricot
  • 600 g coaste
  • 500 g oase
  • cate 4 morcovi si cartofi
  • 1 telina mica
  • 4 cepe
  • 1 conopida mica
  • 4 stiuleti de porumb sau 2 conserve de porumb
  • 1 felie dovleac
  • sare
  • 100 g seminte decojite de dovleac

 

Mod de preparare:

Fierbi acoperit carnea şi oasele în 4 litri de apă uşor sărată, la foc mic, timp de 2 ore. Cureţi şi speli legumele. Desfaci conopida în bucheţele. Când carnea este aproape fiartă, adaugi cepele întregi, morcovii, cartofii şi ţelina tăiate în bucăţi mari.

Continui fierberea 3/4 de oră. In alte două vase fierbi dovleacul, conopida şi porumbul. Scurgi carnea şi legu¬mele. Tai carnea în felii groase, perpendicular pe fibră. In jurul cărnii aranjezi legumele şi presari seminţe de dovleac în prealabil prăjite şi opărite cu puţină zeamă de carne.

Din zeama rămasă poţi face un borş acru, cu tăiţei şi leuştean.

Rasol de vita cu porumb si cartofi

Rasol_de_vita_cu_porumb_si_cartofi

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.