Şalău rasol cu piure de legume

Printeaza

Şalău rasol cu piure de legume

Ingrediente:Salau rasol cu piure de legume

  • 1 şalău (de circa 600 g)
  • 1 kg cartofi
  • 1/2 căpăţână de usturoi
  • 2 morcovi
  • 1 ţelină
  • 1 legă­tură mărar
  • sare
  • ulei
  • 1/2 lamaie
  • 5-6 măsline pentru ornat

 

Mod de preparare:

Cureţi bine şalăul (fără să-i îndepărtezi capul), îl speli, îl presari cu puţină sare şi-l laşi deo­parte. Cureţi şi cartofii, morcovii şi ţelina, le tai rondele sau în jumătăţi şi le pui la fiert în apă cu sare.

Când sunt aproape fierte, adaugi peştele şi mai laşi pe foc 10-15 minute. După ce au fiert toate, scoţi cu grijă peştele şi-l aşezi pe un platou. Strecori şi legumele şi păstrezi 1-2 căni din zeama în care au fiert.

Pui deoparte câteva felii de cartofi şi de morcov şi din restul de legume faci un piure cu puţină zeamă. Cureţi apoi usturoiul, îl pisezi, îl freci cu ulei până obţii o maioneză pe care o adaugi în piure.

Presari şi mărarul tocat fin, amesteci şi aşezi piureul pe pla­tou, înconjurând şalăul. Decorezi apoi cu morcovul şi cartofii rămaşi, felii de lămâie, jumătăţi de măsline si mărar verde.

Şalău rasol cu piure de legume

Salau rasol cu piure de legume

Poftă bună!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.