Mingiuţe de miere cu fistic

Printeaza

Mingiuţe de miere cu fistic

Mingiuţe de miere cu fistic

Ingrediente

  • 20 g (1/2 cub) drojdie
  • 1 linguriţă cu zahăr
  • 75 ml apă caldă
  • 70 g unt
  • 70 g zahăr
  • 1 priză scorţişoară măcinată
  • 1 priză sare
  • 450 ml lapte
  • 3 ouă
  • 600 g unt
  • ulei pentru prăjit
  • 150 g fistic măcinat
  • Pentru sirop:
  • 400 g miere
  • 200 ml apă
  • 350 g zahăr

Mod de preparare

Dizolvi drojdia şi linguriţa cu zahăr în apă caldă. Fierbi laptele, îl laşi să se răcească şi adaugi drojdia dizolvată. Separat, amesteci într-un castron untul, zahărul, scorţişoara şi sarea. Torni laptele şi amesteci bine.

Baţi ouăle până fac spumă şi le pui peste amestec. Adaugi treptat făina, până când obţii un aluat. Acoperi castronul cu o cârpă de bucătărie şi laşi la temperatura camerei 2 ore. Intr-o oală, fierbi ingredientele pentru sirop 6-7 minute şi le dai deoparte.

Formezi cu două linguriţe umede 60 de mingiuţe din aluat şi le prăjeşti până când devin aurii închis în ulei, la 1700 C (uleiul este suficient de încins dacă pe mânerul lingurii ţinute în el încep să apară băşici).

Scoţi cu o lopăţică pentru spumă, scurgi pe pergament şi treci prin sirop. Presari imediat cu fistic si le serveşti calde.

Mingiuţe de miere cu fistic.jpg

Pofta buna!

1 comentariu

  1. Arata delicious aceste mingiute cu miere si fistic. Imi place fisticul.

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.