Prajitura cu fructe si branza
PrinteazaPrajitura cu branza si fructe: oua, zahar, faina, zahar vanilat, coaja de portocala, compot de fructe exotice, fructe din compot, rom, mascarpone, intaritor de frisca, fructe de padure, frisca.
- 5 oua
- 5 linguri zahăr
- 5 linguri făină
- 1 plic zahăr vanilat
- 1 linguriţă coajă rasă de portocale
- zeama unui compot de fructe exotice
- 1 mână fructe din compot
- 1 esenţă de rom
Ingrediente cremă:
- 400 g brânză fină (mascarpone)
- 1 pliculeţ zahăr vanilat
- 1 lingurita zahar pudra
- 250 ml frisca lichida
- 1 plic intaritor de frisca
Ingrediente decor:
- 1 kg fructe de padure
- cateva linguri de frisca
Mod de preparare:
Separi albusurile de galbenusuri si le baţi spumă cu un praf de sare.
Pui puţină sare şi zahăr peste gălbenuşuri şi le laşi aşa câteva minute.
Apoi le freci cu restul de zahăr, cu esenţa de rom şi coaja de portocală.
Pui într-un castron mai mare gălbenuşurile, albuşurile, fructele scurse din compot şi făina cernută.
Amesteci raapid, de câteva ori de jos în sius şi torni aluatul într-o tavă unsă cu unt şi tapetată cuj făină.
Poţi face blatul Într-o formă mai mică, apoi îl tai îîn două şi supra- pui părţile. Coci blatul la foc potrivit.
Baţi frişca câteva minute, apoi adaugi puţin zahăr pudră şi întăritorul de frişcă şi baţi mai departe la o viteză mai mare până se întăreşte.
Freci bine brânza, adaugi zahărul şi amesteci până se dizolvă cristalele. Apoi adaugi frişca.
Asamblezi prăjitura aşa: Tai blatul în dbuă. însiropezi primul blat cu zeama din compot, aşezi câteva fructe scurse, pui 1/2 din cremă şi apoi fructe.
Pui al doilea blat, însiropezi, aşezi restul de cremă şi deasupra fructe de pădure şi, dacă vrei, şi sucul fructelor. Ţii prăjitura la rece câteva ore.
Prajitura cu fructe si branza
Pofta buna!