Fasole verde cu rosii, usturoi si verdeata
PrinteazaFasole verde cu rosii, usturoi si verdeata: fasole verde, ulei de masline extravirgin, rosii cherry, sare, usturoi, piper, mix de ierburi italiene, supa de pui.
- 650 g de fasole verde, tăiată în bucăţi de 5 cm
- 1/4 ceaşcă de ulei de măsline extravirgin
- 1 ceaşcă de roşii cherry sau prunişoare tăiate pe jumătate
- 1 linguriţă de sare
- 1/3 ceaşcă de usturoi tăiat în fâşii subţiri (10 căţei)
- 1/2 linguriţă de piper negru proaspăt măcinat
- 1/2 linguriţă de mixuri de ierburi italiene, precum cimbru, rozmarin şi oregano
- 1/2 ceaşcă de supă de pui puţin sărată
Mod de preparare:
Umple o cratiţă mare cu apă şi pune-o pe foc. După ce începe să clocotească, adaugă fasolea verde şi fierbe-o până când se înmoaie uşor, 5 minute.
Pune într-un recipient mediu apă rece. Scurge fasolea bine şi mut-o în noul vas pentru a se răci, aproape 3 minute. Scurge-o din nou şi dă-o la o parte.
Incalzeste într-o tigaie, la foc mediu spre ridicat, două linguri de ulei. Adaugă usturoiul şi rumeneşte-l puţin, cam 1 minut.
Nu uita să amesteci încontinuu. Pune roşiile , sarea, piperul, ierburile şi cele două linguri de ulei rămase.
Lasă ingredientele la fiert până se înmoaie roşiile, amestecând des, circa 2 minute.
Adauga supa de pui şi fasolea verde şi ţine-le pe foc până sunt gata; durează 2-3 minute.
Fasole verde cu rosii, usturoi si verdeata
Pofta buna!
Nu-mi place, parca-i lipseste sarea si piperul