Placinta din carne de vita cu legume
PrinteazaPlacinta din carne de vita cu legume din: ulei, unt, morcovi, ceapa, ciuperci, faina, maghiran, piper, supa de vita, fricptura de vita, ou, faina, margarina.
- 2 linguri ulei
- 30 g unt
- 250 g morcovi, taiati rondele
- 250 g ceapa, feliata mare
- 250 g ciuperci, taiate sferturi
- 2 linguri rase de faina
- maghiran uscat
- piper
- 450 ml supa concentrata de vita
- 350 g resturi de friptura de vita, cubulete
- 1 ou batut, pentru uns
pentru 350 g aluat de placinta:
- 200 g faina
- 100 g unt sau margarina
- 1 ou
- sare
- 2 lingurite apa
Mod de preparare:
Aluat: Din 200 g făină, 100 g unt sau margarină rece, 1 ou bătut şi sare faci un aluat.
Freci făina cu grăsimea, adaugi oul şi 2 linguriţe de apă, amesteci bine, până obţii un aluat tare, dar nu uscat, adăugând şi restul de apă, dacă este necesar.
Pui aluatul pe o suprafaţă plană, presărată cu făină şi frămânţi uşor, timp de 1 minut. Laşi aluatul la o parte.
Pregăteşti plăcinta: Incingi uleiul şi untul într-o cratiţă mare.
Pui morcovii şi ceapa şi îi prăjeşti până se rumenesc uşor.
Adaugi ciupercile şi mai prăjeşti totul 2 minute. Adaugi făina, măghiranul, puţin piper şi le prăjeşti 2 minute, amestecând.
Treptat, adaugi supa de vită şi fierbi, amestecând câteva minute, până se îngroaşă sosul. Adaugi carnea, o fierbi la foc mic 5 minute, apoi torni compoziţia într-o tavă de copt.
Pe o suprafaţă presărată cu făină, întinzi aluatul, astfel încât să se formeze un oval cu 2,5 cm mai mare decât tava şi tai fâşii de 1,3 cm de jur-împrejur. Umezeşti marginea tăvii şi lipeşti pe ea fâşia de aluat.
Umezeşti pu puţină apă şi acoperi plăcinta cu aluatul rămas, apăsând pe margine ca să se lipească.
Tai părţile rămase în afară, iar bucăţile tăiate le foloseşti pentru a face ornamente, pe care le aşezi în centrul aluatului.
Ungi foaia de plăcintă cu ou şi faci o gaură mică în centru, ca să iasă aburul din timpul coptului.
Când foaia e aurie, înseamnă că e gata.
Placinta din carne de vita cu legume
Pofta buna!