Cuib cu sunca
PrinteazaCuib cu sunca din: carne de porc, paine, oua, cartofi, morcov, dovlecel, usturoi, ceapa rosie, sunca, spanac, rosii, ardei capia, ulei, sare, piper, patrunjel, marar.
- 500 g carne de porc
- doua felii de paine
- doua oua
- un cartof
- un morcov
- o jumatate de dovlecel
- 8 catei de usturoi
- o ceapa rosie
- 50 g sunca feliata
- 400 g spanac
- 5 rosii
- 3 ardei capia
- ulei
- sare
- piper
- patrunjel
- marar
Mod de preparare:
Carnea de porc se spală, se dă prin maşina de tocat şi se pune într-un bol.
Ceapa roşie, cartoful, morcovul, dovlecelul, date prin râzătoare, şi patru căţei de usturoi se curăţă de foi, se spală şi se toacă mărunt.
Se pun peste carne, se presară mărar şi pătrunjel tocate, sare şi piper după gust.
Se adaugă ouăle, pâinea înmuiată în apă, apoi stoarsă şi sfărâmată.
Se amestecă totul cu o furculiţă până se încorporează toate ingredientele şi se lasă să se odihnească zece minute.
Feliile de şuncă se aşază în raze într-o formă de sticlă, acoperind fundul formei şi pereţii.
Se pune în mijloc umplutura, se aşază deasupra felii de şuncă şi se introduce în cuptorul încins.
Se coace la foc mediu 30-45 de minute. Ardeii capia şi roşiile se taie bucăţi.
Se pun la prăjit împreună cu ceapa şi usturoiul rămase tocate, se condimentează, se fierb 15 minute şi se pasează.
Cuibul se serveste alaturi de spanacul sotat si sosul de legume fierbinte cu verdeata presarata.
Cuib cu sunca
Pofta buna!