Plăcintă cu crabi din aluat filo

Printeaza

Plăcintă cu crabi din aluat filo

IngredientePlăcintă cu crabi din aluat filo

  • 12 foi de aluat filo (magazinul grecesc)
  • 350 g crabi sau creveţi curăţaţi
  • 2 cepe albe
  • 1 legătură de coriandru
  • 20 g de seminţe de pin
  • 40 g stafide
  • sucul unei portocale
  • 50 g unt
  • 2 linguri cu ulei de măsline
  • piper cayenne
  • rafie pentru legat

 

Mod de preparare

Prăjeşti seminţele de pin într-o tigaie fără ulei şi le pui deoparte. Cureţi şi tai mărunt ceapa. Speli coriandrul, îl usuci şi tai frunzele mărunt.

Tai crabii şi îi amesteci cu cepele, coriandrul, seminţele de pin, stafidele, sucul de portocale şi uleiul de măsline, condimentezi cu piper cayenne.

Topeşti untul într-o oală mică şi-l laşi să se răcească un pic. Intinzi foile de aluat şi le ungi cu unt. Pui câte trei foi de aluat una peste alta. Pui umplutura de crabi în mijlocul foilor de aluat, faci un săculeţ pe care îl legi cu rafie şi tai aluatul care rămâne deasupra.

Pui plăcintele de aluat într-o formă unsă cu ulei, le presari cu unt şi le laşi să se coacă în cuptorul încins la 2000 C 12 minute.

Plăcintă cu crabi din aluat filo

 

Pofta buna!

1 comentariu

  1. Nu am mai incercat placinta cu crabi. Vreau sa fac si eu, sa vad acum unde gasesc crabi.

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.