Dorada cu sos de citrice
PrinteazaDorada cu sos de citrice din: dorada, ulei, amestec de piper boabe, sare, lamai, portocale, clementine, ceapa, zahar, unt, ulei, sare.
- o dorada medie
- o lingura ulei
- o lingura amestec de piper boabe
- un praf sare
pentru sos:
- 2 lamai
- 2 portocale
- 2 clementine
- o ceapa mica
- 30 g zahar
- 25 g unt
- 100 ml ulei
- sare
Mod de preparare:
Pestele spălat se presară cu sare pe interior şi exterior si se pune în tavă cu ulei.
Se sfărâmă puţin piperul şi se pune în tavă. Se dă la cuptor pentru 30 de minute.
Intre timp, se răzuie coaja de la câte o lămâie, o portocală, o clementină şi se pune într-o oală cu apă clocotită pentru 2 minute.
Apoi, se scurg cojile de citrice fierte.
Restul de fructe se presează de suc.
Ceapa se pune la călit în unt şi, după ce s-a înmuiat, se adaugă zahărul şi se lasă să se caramelizeze uşor.
Se adaugă apoi sucul strecurat, fructele stoarse şi cojile fierte şi scurse. Se lasă 5 minute pe foc.
Apoi, se adaugă uleiul şi se potriveşte gustul de sare.
Peştele se scoate din tavă, se pune sosul deasupra şi se aduce la masă.
Dorada cu sos de citrice
Pofta buna!