Placintele de casa cu branza din: faina, zahar, unt, oua, stafide, gem, branza, lamaie, praf de copt. Ingrediente: 300 g făină 2 plicuri zahăr vanilat 250 g unt 7 ouă 50 g stafide 50 g gem de căpşuni 150 g zahăr tos 600 g brânză de vaci 1 lămâie 1/2 plic praf de copt 50 ml […]
Reteta zilei: Placintele cu alune
PrinteazaPlacintele cu alune din: faina, faina de orez, malai, drojdie uscata, zahar, sare, lapte, ulei de canola, zahar brun, alune, scortisoara.
Ingrediente:
- 1 2/3 cana faina
- 3/4 cana de faina de orez
- 3/4 cana de malai
- 1 pachet drojdie uscata
- 1 lingura de zahar
- 1/2 lingurita de sare
- 1-1/2 ceasca de lapte cald
- 1 lingura de ulei de canola
- 1 cana de zahar brun
- 4 linguri alune, tocate
- 1/4 lingurita de scortisoara
- ulei de canola, pentru prajit
Mod de preparare:
Intr-un castron amestecati faina, faina de orez si malaiul, adaugati drojdie , zahar si sare. Adaugati uleiul de canola, laptele cald si amestecati bine.
Acoperiți vasul cu un prosop umed si se lasa sa creasca intr-un loc cald timp de 1 ora.
Intr-un mic bol combinati zahar brun, alune si scortisoara. incalzeste ulei intr-o tigaie la foc mediu. Rupeti bucati din aluat si aplatizati in palme.
Se pune 1-2 linguri de amestec de alune in mijloc, se aduna colturile si se aplatizeaza din nou.
Prajiti fiecare placinta catea 2 3 minute pe fiecare parte. Serviti imediat.
Placintele cu alune
Pofta buna!
Placintele cu somon afumat din: somon, oua, faina, lapte, coriandru, sare. Ingrediente: 500 g somon coriandru 150 ml lapte oua 2 linguri faina sare ulei Mod de preparare: Se toacă mărunt 500 g somon fără piele şi oase şi se adaugă 3 linguri de coriandru verde tocat, 150 ml lapte şi 2 albuşuri bătute […]
Pofta buna!