Mancare vanatoreasca

Printeaza

Mancare vanatoreasca

Ingrediente:Mancare vanatoreasca

  • 1,5 kg carne de mânzat
  • zarzavat
  • 300 gprune uscate
  • 1 cană de miez de nucă
  • fâşii de slănină
  • 1 castron de usturoi
  • 100 gunt
  • 1 lingura bulion
  • sare
  • piper
  • 2-3ceape
  • foi de viţă murate şi condimente
  • 1 cana vin alb

 

Mod de preparare:

Se taie carnea felii şi se împănează cu usturoi şi slănină, se condimenteazăşi se înveleşte în frunze de viţă de vie, murate şi desărate.

Se unge o tavă cu unt adăugăm 2-3 cepe tăiate peştişori, un morcov tăiat rondele, iar peste zarzavat, punem carnea împănată cu usturoi, nucăşi prună uscată fără sâmbure, piper, sare, nucşoarăşi fâşii de slănină, toate învelite în frunze de viţă, ca sarmalele.

Peste pachetele din frunze, punem un sos făcut dintr-o cană de supă, o cană de vin alb, o lingură de bulion, sare şi piper.

Acoperim vasul şi-l dăm la cuptor. Înainte de servire se mai toarnă deasupra un sos făcut dintr-un păhărel de vin, un păhărel de ţuică, o lingură de bulion şi verdeaţă tocată fin pentru decor.

Se serveşte cu piure de cartofi şi un vin roşu dulce şi aromat.

 

Pofta buna!

1 comentariu

  1. Uite ca mi-ai dat o idee buna

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.