Fasole Tradițională cu Ciolan Afumat la Ceaun – Aromă Autentică Românească din: fasole boabe, ciolan afumat de porc, ceapa, usturoi, morcovi, foiae de dafin, sare, piper, boia dulce, ulei. Meta descriere: Descoperă rețeta tradițională românească de fasole cu ciolan afumat la ceaun. Află pașii simpli pentru un gust autentic, îmbogățit cu istoria culinară a României. […]
Mancare de fasole cu ciolan
PrinteazaMancare de fasole cu ciolan din: fasole, morcovi, ciolan afumat, ceapa, ardei grasi, gogosar, telina, rozmarin, ulei de floarea soarelui, sare, piper, muraturi, patrunjel.
Ingrediente:
- 500 g fasole albă boabe
- 200 g morcovi baby
- 4 bucăţi de ciolan afumat
- două cepe
- 4 căţei de usturoi
- doi ardei graşi
- un gogoşar
- un sfert de ţelină
- un fir de rozmarin
- ulei de floarea-soarelui
- sare, piper
- murături
- pătrunjel
Mod de preparare:
Fasolea se pune la înmuiat în apă rece cu o seară înainte ca să fiarbă mai repede. Se clăteşte, se pune la fiert în doi litri de apă, puţină sare şi crenguţa de rozmarin.
Ciolanele de porc se opăresc cu apă clocotită, apoi se fierb separat până când sunt aproape gata.
Cepele se curăţă de foi, se spală, se toacă mărunt şi se pun într-un castron.
Ţelina se curăţă şi se dă pe răzătoarea cu ochiuri mari. Ardeii graşi şi gogoşarul se curăţă de seminţe, se spală şi se taie julien.
Se încing 100 ml ulei într-o cratiţă, se pun legumele, morcovii baby fierţi şi tăiaţi jumătăţi, usturoiul tocat. Se călesc până se înmoaie, se adaugă fasolea fiartă, sarea şi piperul după gust.
Se prăjesc zece minute, se adaugă ciolanele de porc, două căni din apa în care a fiert fasolea şi se lasă să clocotească 20 de minute.
Pofta buna!
poate iti place si:
Fasole Tradițională cu Ciolan Afumat la Ceaun – Aromă Autentică Românească
Fac de fasole cu ciolan la vasul roman, e foarte buna.