Vita cu sos de piper si rozmarin
PrinteazaVita cu sos de piper si rozmarin din: muschi de vita, unt, usturoi, vin rosu, otet balsamic, miere, piper, sare, rozmarin, piure de rosii.
- un kg muschi de vita
- 100 g unt
- 8 catei de usturoi
- 100 ml vin rosu demisec
- 3 lingurite otet balsamic
- o lingurita miere
- piper boabe rosu si negru
- piper negru macinat
- sare
- o crenguta rozmarin
- 300 g piure de rosii
Mod de preparare:
Se taie bucata de muşchi în felii medii sau groase, se crestează cu vârful unui cuţit foarte fin şi se aşază pe un platou.
Se stropeşte cu untul topit, cu vin şi oţet, se adaugă piperul, usturoiul pisat şi mierea, se acoperă cu o folie de plastic şi se lasă la rece aproximativ 10 ore, de seara până a doua zi.
Piureul de roşii se pune într-un ibric, se adaugă sare, piper şi roz¬marin şi se lasă să dea în câteva clocote.
Se scot bucăţile de vită de la rece şi se pun să fiarbă la foc mic, pe aragaz.
Se lasă să se pătrundă pe toate părţile în sosul în care s-a marinat iar, spre sfârşit, se adaugă sare şi sosul de roşii.
Pentru un aspect plăcut, se bagă câteva minute la cuptor şi se serveşte ornată cu rozmarin proaspăt.
Vita cu sos de piper si rozmarin
Pofta buna!